De Florii

By

Dimineată de duminică. Vremea frumoasă  parcă ne îmbia la plimbare – o invitație de nerefuzat. Prima oprire: Impact Hub București, la evenimentul organizat de Breslo. Un mic târgușor handmade, într-o locație  selectă. Artiști,  atmosferă boemă, produse pentru toate gusturile si toate buzunarele. De departe cel mai select eveniment de acest gen pe care l-am văzut în ultimii ani. De data asta n-am fost doar gură-cască prin târg, ci am avut o trebușoară importantă de rezolvat: rochița pentru banchetul Carolei. Modelul era deja ales și cum aflasem că la eveniment participă și creatoarea, am profitat de ocazie să-i ia măsurile copilei mele extaziate de mândrețea de rochie de bal cu care aveam  de gând să o cadorisim. Margot s-a oprit la standul de Floronițe de unde și-a ales una, apoi a trecut la un alt stand cu rochițe vaporoase, a ales una de culoarea mentei și a decretat solemn că pe aceea o vrea pentru banchetul ei de anul viitor. Până la anul o să te tot razgândești, mamă… În tot acest timp, Shai a stat cuminte pe băncuță și a vorbit la telefon. Când și-a epuizat lista de prieteni a început să tropăie de plictiseală. Și mi-am amintit de vacanța noastră la Veneția, cu  trei copii de mână, cel mai mare avand  cinci ani (Shai). Când eu mă pierdusem extaziată prin magazine, puștiul meu, agasat nevoie mare, m-a apucat  nervos de mână și a strigat la mine: ”Dar hai odată!” M-am uitat la el amuzată și m-am gândit că-i vai de fata cu care s-o însura, dacă mie îmi face asta la cinci ani! Atunci m-a lăsat fără replică, dar acum am avut ac de cojocul lui: stai să vezi, puișorule, ce plictiseală o să mă apuce pe mine mâine dimineață  la cinci când tu o să vrei să pleci în excursieI Și s-a făcut liniște, așa că noi, fetele, ne-am putut continua relaxate cotrobăiala printre sutele de creații expuse.

După atâta muncă în căutarea accesoriilor perfecte ne-a răzbit foamea. Dacă mai rezistau putin, i-aș fi dus la  Pizza Hut. Dar cum ieșind din clădire am dat fix cu nasul într-o patiserie și toti au început să bombăne că nu mai rezistă de foame,  masa de prânz s-a servit la gura metroului. 

DSC_2719

 Apoi o plimbare prin Centrul Vechi,  cu obișuita oprire la Cărturești și drumul pe jos spre casă.

Acasă… nicăieri nu e mai bine ca aici! Dar surpriză: ai n-ai chef, ai parte de cea mai complicată operațiune de salvare: Operatiunea Salvați Chifteaua! Care Chiftea s-a urcat cât a putut de sus, pe galerie, la vreo cinci metri de la sol.

Adu scara, pune-o pe masă, agață Chifteaua, dă-te jos în siguranță, dă jos scara și du-o la locul ei. Mie îmi tremurau picioarele de atâta efort, dar Chiftea, gândind el că atâta aventură ajunge s-a așezat tacticos să pape niște lăptic (mă întreb dacă biata Mica o mai avea, ținând cont că a trecut și printr-o operațiune de sterilizare)…

DSCN1839

Să aveți o săptămână frumoasă și spor la frământat cozonaci!