Plimbare duminicală

By

Chiar dacă vremea n-a fost prea frumoasă, ne-am făcut curaj să ieșim în oraș. Ne programasem o vizită la Antipa și o tură prin târgul de Mărțișor organizat la Muzeul Țăranului. Socoteala de-acasă nu se potrivește însă întotdeauna cu cea din târg. Când să intrăm la Antipa ne-am lovit de o mare de oameni care așteptau cuminți să-și cumpere bilet. Ne-am uitat unul la altul și am hotărât sa schimbăm direcția. Câțiva pași mai departe – Muzeul Țăranului. Aici, aceeași poveste – o coadă uriașă. Ce facem? Margot  vroia în Herăstrău, Carola bâzâia că vrea la Antipa, Shai că vrea acasă. Peste drum – Muzeul de Geologie. Intrăm? Cu negocieri intense, am reușit să-i conving. Înăuntru – nici fir de coadă, iar doamna de la recepție mă informează veselă că astăzi nu plătesc intrarea decât bărbații. Plătesc pentru Shai și pornim  să explorăm muzeul.

Această prezentare necesită JavaScript.

Vizita aceasta foarte instructivă s-a terminat, inevitabil , cu mâinile adânc  scufundate în cutiile cu pietricele de la târgul organizat în incintă. Iată comorile cu care am plecat acasă:

 Acasă? Încă nu… Așa că am mai făcut o încercare la Antipa. Din fericire, nu mai era coadă și am reușit să vedem expoziția  de păianjeni și scorpioni vii. Fascinantă și înfioarătoare în același timp.

Această prezentare necesită JavaScript.

Și acum, spre casă. Pe jos, ca să mai vedem și noi lumea. Și ca să mâncăm o porție de covrigi în Romană.

O săptămână frumoasă tuturor!