Bilanț

By

 Am mai adăugat o vacanță în lungul lanț al amintirilor …O vacanță în care copiii mei au făcut câteva descoperiri cruciale.

Prima dintre acestea este strada.

Vă amintiți de ulița copilăriei lui Ionel Teodoreanu? Acea „umilă şi neştiută uliţă de margine de târg” care ”nu răsfaţă ochiul cu mlădieri de râu gătite-n salturi de verdeaţă şi nici nu ispiteşte pasul cu caldarâm sonor. E firavă şi goală: numai pământ şi pietre” … Poate că strada noastră nu seamănă întru totul cu ulița aceasta, dar atracția pe care o manifestă copiii mei față de ea este la fel de mare. Un fel de complicitate tăcută, o curiozitate nemăsurată i-a împins în brațele străzii. Și strada le-a prilejuit o altă mare descoperire: prietenii de lângă casă. O vară întreagă nedespărțiți…

La un momnent dat, strada a devenit prea mică pentru ei. Așa că au pornit singurei la drum să descopere cartierul.

Au început timid cu parcurile de lângă casă, apoi și-au luat avânt spre Calea Moșilor și spre Obor. Nu mă întrebați ce-au făcut acolo, Margot mi-a spus doar că sunt nebuni rău și că lumea își face cruce când trece pe lângă ei…

Clubul Spiridușilor și-a încetat și el activitatea până pe 5 decembrie, ziua în care se vor întâlni  ca să împodobească bradul. Au primit diplome și cărți și au organizat o petrecere de neuitat.

Iar noi, în familie, ne-am mai plimbat puțin prin oraș. Ultima oprire – Rural Fest, pe Kiseleff. De unde ne-am întors cu o recoltă bogată de fotografii și cu o amendă pentru oprire în loc nepermis.

 În aceeași zi, în curtea Muzeului de Geologie era organizată o expoziție de minerale și bijuterii pe care n-am putut s-o ratăm.

Aici s-a încheiat distracția. Să țineți minte, că nu există nici un indicator: nu parcați în piațeta din fața Guvernului! Altfel pățiți ca noi, sau mai rău ( ne putem considera fericiți că am scăpat doar cu amendă, trei sferturi din mașinile aflate acolo au fost ridicate!)

Să aveți o zi frumoasă!