Banalități

By

Azi am avut ceva timp liber și m-am apucat să scriu câteva rânduri. Totul e bine acum la noi, dar am avut parte de o repriză foarte serioasă  de viroze care i-a ţintuit la pat pe toţi ai mei, mai puţin pe mine.  Copiii au lipsit de la şcoală destul de mult şi au de recuperat.  

Shai este în clasa a VIII-a şi are ceva mai mult de lucru. Mi-am pus mari speranţe în simulări, mă gândeam că o să fie un duş rece care o să-l trezească la realitate. Ţi-ai găsit! Cum spune profesoara lui de română, ursul doarme şi visează…A fost suficient să audă că la simulări sunt subiecte mai grele decât la examen ca să-şi continue  liniştit hibernarea… Mă rog, doar a încercat, fiindcă am fost suficient de rea încât să-i tulbur liniştea, amintindu-i că trebuie să mănânce cărţile, dacă nu vrea ca în următorii patru ani să hiberneze câte două ore pe zi în tramvai.  Aşa că, mai de voie, mai de nevoie, a început să învețe. 

Pârâcioasa casei mi-a spus un secret. Tot despre Shai. Cică are o iubită! Remarcasem şi eu că de ceva vreme înroşeşte telefoanele şi nu ştiam care e explicaţia. Curiozităţi de mamă: cine e fata, cum a cunoscut-o şi cum se manifestă iubirea asta a lor… Am aflat: e într-a şaptea, a cunoscut-o la bibliotecă, tot acolo se întâlnesc şi nu fac altceva decât să vorbească mult. Bun, dacă-i doar atât, n-are decât să aibă o iubită!

Printre picături, ne pregătim de Mărţişor. Ca de obicei, ne-am confecţionat singurei mărţişoarele. Şi pentru că suntem foarte mândri de munca noastră, vi le prezentăm în avanpremieră:

Cu tricotatul am lăsat-o mai uşurel. Abia am terminat un pulover. Au învăţat şi copiii. Fiecare are ghemul lui de lână şi împleteşte câte un fular. Cum iarna pare că s-a dus, nu-i grabă să le termine!

Să vă spun o nostimadă de-a Carolei. La un moment dat a scăpat nişte ochiuri, dar a mers cu lucrul înainte, ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Când am văzut găurile din fularul ei, am vrut să-l desfac. Ce credeţi că mi-a spus? „Ei, las-o baltă, e de lână şi putem să spunem că l-au mâncat moliile!” Bine, bine, dar dacă l-au mâncat moliile nu mai poţi să-l porţi: ori îl repari, ori îl arunci!

Că veni vorba de primăvară, să vă arăt ce mi-a crescut în baie:

pictures 097

Glumesc… Stă într-o găleată în baie, in aşteptarea primăverii. L-am descoperit toamna trecută, în curtea din spate, lipit de zidul casei. L-am scos si mă gândesc să-l plantez la ţară, acolo pot găsi  un spaţiu suficient de mare pentru el.

Şi mai am o noutate: mi-am cumpărat o maşină de cusut. Croitoria e o iubire veche, doar că nu prea am timp să mă ocup serios de ea. Am şi astăzi prima maşină de cusut cumpărată în facultate. Merge foarte bine, dar nu o pot folosi fiindcă învârteala roții le provoacă un mare interes pisicilor și mă tem să nu-și prindă vreo lăbuță. Așa că mi-am cumpărat una electrică. Din fericire, asta nu le-a stârnit nici un interes, deci pot să lucrez liniștită.  Prima realizare – o lenjerie pentru patul nostru supradimensionat.

Iată și monstrulețul cel nou, care mi-a provocat o imensă bucurie:

2250

Noutăți despre Clanul pisicilor din mansardă: toate bune și frumoase. Pisicul nostru cel foarte mic s-a făcut ditamai motanul. Răsfățat, mâncăcois și somnoros. Face echipă cu Cipic și Negruț și fac muulte nebunii împreună. Ultima trăznaie – au reușit să deschidă ușa frigiderului (nu știu sigur dacă au deschis-o ei sau au lăsat-o copiii deschisă). Iar domnul Ro (eu îi spun Rococo) era fix în frigider, călare pe o cratiță și se lupta din răsputeri să dea capacul la o parte. Când i-am surprins, Cipic și Negruț  tocmai se pregăteau să facă și ei saltul. Iar eu… stăteam și mă gândeam că mă uit la un film cu Tom și Jerry.

pictures 103

Clanul lătrătorilor: Ciuf și Safi sunt cumințele (exceptând lătratul peste măsură). Zombi s-a moșnegit, merge greu, aude prost. Bobiță  – la fel, a albit de tot, probabil că e mai bătrân decât bănuim noi (e la noi din 2003 și era deja adult). Iar de când a murit Lady, a amuțit de tot. Bety e o domnișorică elegantă, iar Toto – un zăpăcit. A făcut o adevărată pasiune pentru portocale, iar dacă vede pe cineva mâncând vreuna, sare să i-o fure din mână. Așa că portocalele se împart: o felie mie, o felie lui și tot așa până nu mai rămâne nimic….

Surpriza zilei: de  Mărțișor, o bună prietenă mi-a făcut un cadou. Care s-a înscris deja in Clanul lătrătorilor. Aceasta este Tea, o piticanie născută în aceeași zi cu Margot.

pictures 076

Să aveți o primăvară frumoasă!