Te uită cum vine decembre…

By

Început de decembrie, fără nici un pic de zăpadă, doar vânt şi ger. Am început să număr zilele rămase până la sfârşitul acestui an. Asta pentru că sper că anul care vine va aduce o schimbare în bine în viaţa mea. Totul e ok şi acum, dar simt nevoia unei schimbări majore în plan profesional. Aşa că o să spun adio slujbei mele cu program flexibil şi o să încerc să-mi pun în valoare latura creativă într-o activitate independentă.

Atât de bine le-am numărat, că ieri am uitat de Moş Nicolae. Noroc că mi-a amintit Carola.

„Vezi că am terminat orele şi vin acasă. Şi, apropo, sper că n-ai uitat că azi vine Moş Nicolae!” Just in time, mi-am zis, fiindcă eram chiar la supermarket şi am avut prilejul să-mi repar greşeala înainte de a fi descoperită.

Parcă tot Bucureştiul plecase aseară la cumpărături. Şi se opriseră toţi în faţa raftului cu ciocolată de la Mega-Image (unul din multele). Am stat cuminte la coadă, am ales câte ceva pe gustul fiecăruia şi am pornit spre casă. Copiii erau sus, foarte concentraţi asupra unei partide de Monopoly, ceea ce ne-a dat răgazul necesar să aranjăm cadourile. Apoi soţul meu a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Shai, spunându-i pe un ton foarte sobru (când vorbeşte aşa, Shai ştie că n-are loc de întors şi se execută imediat): „Te rog, du-te  să deschizi poarta că a venit Moş Nicolae şi aşteaptă!” 

Spre hazul nostru, Shai n-a înţeles cine a venit, dar a coborât conştiincios, a luat cheile şi tocmai se pregătea să iasă în curte. Din grabă, a răsturnat o gheată din care s-au revărsat dulciurile.  A uitat de poartă, de chei şi le-a chemat pe fete. A urmat un moment de efuziune, apoi unul de linişte. Toţi s-au extaziat de gustul unei ciocolăţi negre. Din nefericire, nu luasem decât una, fiindcă de obicei n-am clienţi la ciocolată neagră. „Rezolvăm imediat, îl sun pe Moş să ne mai aducă!” a propus soţul meu. Margot s-a uitat şmechereşte la mine şi mi-a spus: ” Ai auzit mama, să răspunzi la telefon!”

N-au lipsit incidentele. Margot şi-a pierdut bomboanele şi l-a acuzat pe Shai că i le-a luat şi să te ţii ceartă! Shai s-a supărat şi a plecat la el în cameră, după care am găsit bomboanele lui Margot între saltea şi marginea patului. Impăcare-împăcare, fără nici o supărare…

Seara s-a încheiat cu o altă partidă de Monopoly.  Jocul e proaspăt-proaspăt, l-a câştigat Margot chiar ieri dimineaţă la concursul de şah. O partidă cam târzie pentru Carola, care dădea deja semne de oboseală: „M-am plictisit, hai să ne numărăm banii ca să vedem cine a câştigat”…

pictures 102