Cristian, final de vacanţă

By

Vineri dimineaţă am avut parte de o bălăceală  pe cinste la Paradisul acvatic din Braşov. A urmat vizita prin Braşov, dar timpul alocat acesteia m-a nemulţumit.

Singura activitate notabilă de sâmbătă a fost focul de tabără.

Mai sunt câteva lucruri despre care am uitat să vă povestesc. De pildă concursul „Eco fashion”, în care echipele, compuse din părinţi şi copii, au creat câte un costum din diverse tipuri de hârtie (creponată, igienică, carton), sfoară şi altele. Creatorul de modă al echipei noastre a fost Shai, care a creat o rochie de inspiraţie biblică. Fiecare creator şi-a prezentat apoi costumul realizat. Este a doua oară când îmi surprind puştiul dezinvolt în faţa unui public destul de numeros şi aproape necunoscut. Prezentarea lui a fost cea mai frumoasă, la fel şi modelul (mă rog, la chestia asta n-are el nici un merit, dar aşa s-a nimerit). A spus că a imaginat o rochie care să reunească unele elemente naturale primordiale: fusta din hârtie creponată simboliza albastrul cerului noaptea, sfoara cu care a legat fusta  – Calea Lactee, bucăţelele de staniol prinse din loc în loc pe fustă – stelele.  Partea de sus a costumaţiei simboliza albul strălucitor al zilei,  iar cordonul roz reprezenta aurora dimineţii şi bucuria copiilor. Pelerina albă de carton simboliza aripile porumbelului trimis de Noe în căutarea uscatului, coroniţa de ierburi – verdele pădurilor iar buchetul modelului – ramura de măslin adusă de porumbel pe Arcă.

Şi am uitat să vă prezint norii, florile, melcii, muşuroaiele şi mâţucele din curtea vilei. Cu greu am reuşit să plecăm de acolo fără o amintire pisicoasă în bagaj!