Cristian, ziua a treia

By

Ne-am îndepărtat ceva mai mult de bază: am ajuns în comuna Arcuş, judeţul Covasna.Programul mai cuprindea o vizită la castelul din comună şi vizitarea oraşului Sfântu Gheorghe. Grupul a fost împărţit în două: o parte a mers dimineaţa la călărie, în timp ce restul grupului a vizitat castelul Arcuş şi Sfântu Gheorghe, iar în jurul orelor 13 am schimbat turele. Grupul nostru a început cu călăria.

După masa de prînz am poposit la castel, astăzi centru cultural european. Actualul castel este o construcţie relativ modernă, probabil de secol XIX. O clădire discretă într-un parc englezesc magnific. Mărturisesc că am fost mai impresionată de parc decât de castel. Surpriza cea mai plăcută pe care am descoperit-o în camerele castelului a fost un grup de adolescenţi exersând la vioară.

Vizita la castel s-a încheiat cu o plimbare cu barca pe micul lac din parc. Doi tătici forţoşi au plimbat toţi copiii cu cele două bărci aflate acolo.

Urma să vizităm oraşul Sfântu Gheorghe, dar copiii erau extrem de obosiţi. Timpul alocat vizitării castelului a fost mult prea mare, la un moment dat nici plimbarea cu barca nu i-a mai entuziasmat pe copii. Am rămas fără apă (nimeni nu ne-a spus dimineaţa cât de lungă va fi această zi) şi a început bâzâiala. N-am găsit nici un magazin deschis, nici un restaurant sau terasă, ca să putem să luăm apă. Am cerut organizatorilor să renunţe la punctul final al călătoriei, dar n-am găsit înţelegere. Aşa că ne-am îmbarcat şi am pornit către Sfântu Gheorghe … ca să cumpărăm apă pentru copii!  Am stat în Sfântu Gheorghe fix 20 de minute, absolut fără rost şi fără a avea prilejul să vedem ceva, în afara zonei în care a parcat autocarul.  Chiar şi aşa, din puţinele fotografii pe care am reuşit să le fac, vă puteţi da seama că oraşul este foarte frumos!