Prăjitură cu fructe

By

Avem în curte o adevărată livadă: un cireş amar, un vişin, un cais, un măr, doi pruni, un smochin şi un piersicuţ. O adevărată avere pentru bucătăraşii noştri pricepuţi. Şi cum roadele au început să se pârguiască, ne-am grăbit să declarăm deschis sezonul prăjiturilor cu fructe.

Pasul 1: culegeţi un kilogram de cireşe amare, vişine sau caise. În lipsă de pomi fructiferi în curte, cumpăraţi fructele de la piaţă. Pierdeţi însă momentul cel mai palpitant al pregătirilor, acela care nu apare în nici o carte de bucate: joaca  de-a Tarzan prin copaci.

Pasul 2: scoateţi sâmburii, iar caisele le tăiaţi în bucăţele mici. Dacă aveţi nevoie de ajutor, luaţi-vă gândul, la pasul acesta nu se va oferi nimeni. Scurgeţi excesul de suc.

Pasul 3: pregăţiţi pandişpanul din 7 ouă, o cană de zahăr şi una de făină, 4 linguri de ulei, un plic de zahăr vanilat  şi o linguriţă rasă de praf de copt.

Pasul 4: turnaţi compziţia într-o tavă adâncă şi aranjaţi fructele deasupra. Daţi prăjitura la cuptor pentru nu ştiu câte minute. Dacă citeşti reţetele de pe net sau chiar din cărţile vechi, ţi se spune să o coci cam 40 de minute la foc potrivit. Eu în timpul ăsta o fac scrum, chiar la foc mediu. Aşa că mai bine daţi târcoale cuptorului şi vedeţi cum evoluează după primul sfert de oră.

Pasul 5: Tăiaţi prăjitura şi … poftă bună!