Vas cu flori

By

Azi puştiul meu participă la un concurs la şcoală, ceva legat de reciclare (artă şi reciclare ?). Aşa că după ce o zi de nehotărâre în privinţa subiectului şi două ore scotoceală după materiale, aseară a început să lucreze la o natură moartă cu flori şi pere.

Ideea e haioasă, chiar dacă execuţia lasă puţin de dorit, e de înţeles pentru un copil de 12 ani.

„Prăjiturica” fiind cam mare pentru el,  s-a plictisit la un moment dat de atâta înşirat aţă (să vă spun că în planul  iniţial erau şi nişte mere, dar când a văzut cât e de muncă, a renunţat la ele), noroc că i-au venit fetele în ajutor. Oricum, proiectul ăsta trebuia făcut în echipă, dar cum colega de echipă n-a făcut nimic şi nici nu vine la concurs (nu înţeleg cum vine asta – să faci echipă cu un copil care nu vrea să participe!), i-am sugerat să-şi ia surorile cu el şi să-l prezinte împreună. Bun, acum să vă prezint lucrarea:

Am folosit trei becuri-lumânare mici  şi două obişnuite (arse), un sac menajer colorat, sfoară, rafie,mohair, hârtie, trei beţe de frigărui,un bidon de detergent (gol), un capac de plastic de la o cutie de bomboane, un şerveţel decorativ. Şi lipici din belşug. La capitolul lipici, după ce s-a mânjit bine pe mâini cu diverse adezive urât mirositoare, l-am pus să încerce Giotto  universal la tub, care s-a dovedit a fi excepţional.

Floricelele sunt realizate din becurile tip lumânare, pe care a înşirat mohairul roz. Apoi a tăiat din sacul de plastic trei fâşii lungi din care a realizat petalele, pe care le-a prins cu lipici şi hârtie verde. Cu aceeaşi hârtie  a acoperit şi tulpinile, realizate din beţişoarele de frigărui.

Perele sunt realizate din becurile mari, îmbrăcate în fir de rafie. Cred că erau mai frumoase dacă aveam becuri mai mari, dar n-a fost să fie.

Vasul – bidonul de detergent decupat la gât, pe care a înşirat sfoară, rafie, hârtie în diverse culori.

Tava – un capac de plastic de la o cutie de Raffaello, îmbrăcat într-un şerveţel decorativ. N-am avut în casă decât cu motive de iarnă, dar nu cred că are prea mare importanţă.

Timp de lucru – o oră şi jumătate.

8 martie 2013 083