Peripeţii de week-end
ByIeri am trecut printr-o experienţă mai puţin plăcută. Un amărât de căţel de pe stradă a rănit mâna care vroia să-l hrănească. Adică mâna fetiţei mele. Nu rău, dar cum nu ştiam nimic despre el, am ajuns la spital. Aici, altă surpriză : în loc să facem două injecţii şi să plecăm acasă, ne-am trezit internate pentru 24 de ore. Mi s-a explicat că asta este procedura în cazul muşcăturilor pe mână: se injectează 5 doze de ser antirabic, apoi vaccinul antitetanic, după care în decurs de o lună urmează 5 doze de vaccin antirabic. Cum spunea doctoriţa de gardă, dacă n-aveam treabă, acum o avem. Pot să spun că vaccinul antitetanic doare al naibii. Cel antirabic, din fericire, nu.
În salon erau încă trei copii cu o mămică, o bunică şi un tătic. Fetiţa cu tăticul avea cam un an şi jumătate şi m-a făcut să-mi amintesc de Carola la aceeaşi vârstă. Care era şi ea foarte „îndrăgostită” de tatăl ei: nu mânca şi nu dormea decât cu el. Iar dacă vreodată intra în cameră şi n-o băga în seamă, începea să plângă.
Carola a fost mai deranjată de statul în spital decât de injecţii. Am aflat asta din discuţia ei telefonică cu cea mică. Am surprins doar atât :”Nu ştii cum e să stai în aceeaşi cameră cu un bebe !” Adică ea se crede foarte mare la cei 11 ani ai ei. Adevărat, piciulica a făcut un scandal îngrozitor. Şi nu doar când plângea, ci chiar şi când se juca: ea ţipa, jucăriile piuiau şi cântau, iar tăticul încerca s-o liniştească cu telefonul mobil, pe care avea înregistrări cu el cântându-i cântece de leagăn. Ideea era haioasă, cu condiţia ca omul să fi avut voce. Dar avea doar voinţă, iar celorlalţi le-au trebuit nervi de oţel ca să reziste. Soţul meu m-a certat că nu l-am pus la punct, dar eu am apreciat că era o situaţie fără ieşire, pentru că indiferent ce-ai fi făcut, n-aveai cum să scapi de gălăgie. La un moment dat s-a iscat un conflict între cea mică şi cealaltă fetiţă, care i-a dat o jucărie de-a ei să se joace. Dar picea a scăpat-o pe jos şi a spart-o şi să te ţii ce urlete au început! Aşa că dimineaţă, când doctoriţa a zis că putem pleca acasă, ne-am schimbat în doi timpi şi trei mişcări şi am fugit de-acolo mâncând pământul. Am ieşit pe uşă atât de repede că am uitat să plătesc cei 8,5 lei datoraţi de mine ca însoţitor al copilului (nu ştiu care e ideea, că mâncare n-am primit şi nici vreun pat separat).
Imi amintesc de timpul când am lucrat ca și asistentă medicală la pediatrie, de copilași și de plânsetul lor din cauza acelor de seringă. Dumnezeu să vă binecuvânteze copiii și să vă bucurați de ei!
Dear me.